WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Élő folyók - Archívum

Megtisztult az Ipoly a sok hulladéktól

A Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány munkatársai és önkéntesei nyolcadik alkalommal tartottak szemétszedési akciót az Ipoly folyón. Az Ipolytisztítási akció célja az Ipoly mente környezeti állapotának, a folyó vízminőségének javítása, a helyi lakosok, döntéshozók valamint az idelátogatók szemléletformálása, hasonló munkákra biztatása volt.

2015-07-16 Tovább »

Európa ismét összefogott a folyókért

Július 12-én vasárnap délután három órakor több tízezer ember gyűlt össze Európa több száz vízpartján, hogy egy közös Nagy Ugrással álljanak ki az egészséges folyóvizek fontossága mellett. Magyarországon és a Duna menti országokban ez a nap a Mura-Dráva-Duna határokon átnyúló Bioszféra Rezervátum emléknapja is. Az ország 15 településén, azonos időpontban megrendezett Nagy Ugrással Magyarország a régió legnagyobb csobbanásával állt ki saját vizei mellett.

2015-07-13 Tovább »

 

Országos Csobbanás 15 helyszínen!

A WWF kihívására válaszolva, jövő vasárnap 10 megye, összesen 15 településén szervezik meg az Európai folyók ünnepét, a Nagy Ugrást. A régiós országok közül nálunk lesz a legtöbb helyszín, így a természetes élővizekben gazdag Magyarország, július 12-ét egy igazi országos csobbanással ünnepli meg.

2015-07-01 Tovább »

Duna Nap a Bioszféra Rezervátumban

Ma van a Nemzetközi Duna Nap, amit 2004 óta ünnepelnek a Duna menti országok, így Magyarország is. Végvári Tamás túrakajakos a Duna Napon fejezi be ötnapos túráját a WWF által kezdeményezett Mura-Dráva-Duna Határokon Átnyúló UNESCO Bioszféra Rezervátum magyar szakaszán.

2015-06-29 Tovább »

 

Öt nap a MDD Bioszféra rezervátumban

Végvári Tamás túrakajakos június 25-től öt napon át az UNESCO világörökség részét képező, határokon átnyúló Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátum magyar oldalát járta be. Tapasztalatairól és élményeiről minden nap tudósításokat küld nekünk. Túrája június 29-én, a nemzetközi Duna napon ért véget, fotóival és egy élménybeszámolóval ő is jelen lesz a 2015.július 12-én, Dunabogdányban a WWF Nagy Ugráson, ami egyben a MDD Bioszféra Rezervátum Napja is.

2015-06-26 Tovább »

Mura–Dráva–Duna Bioszféra-rezervátum

A WWF idén országosra terjesztette ki az európai folyókat ünneplő Nagy Ugrás (BIG JUMP) kezdeményezését. Régiónkban a Nagy Ugrás a Mura–Dráva–Duna Bioszféra-rezervátum napja is, hiszen három éve, ezen a napon hivatalosan is létrejött a Mura–Dráva–Duna Határokon Átnyúló UNESCO Bioszféra-rezervátum Horvátországban és Magyarországon.

2015-06-22 Tovább »

 

Ugorjunk együtt az élő folyókért!

Immár egy évtizedes hagyomány egy nagy, közös csobbanással ünnepelni az európai folyókat és vizesélőhelyeket. Idén a WWF Magyarország szervezésében Magyarország ismét csatlakozik a kihíváshoz, és az ország településeit ugrásra szólítja július 12-én, délután 3 órakor!

2015-06-11 Tovább »

Elindult az Ó-Dráva LIFE projekthonlap

A Dráva hazánk legkevésbé szabályozott folyója. A horvát-magyar határon húzódó folyó hosszú évtizedek óta őrzi érintetlenségét, a hozzá kapcsolódó holtágak és mellékágak egyaránt páratlan szépségű vizesélőhelyek. Az Ó-Dráva projekt új honlapja részletesen bemutatja céljainkat, és az együttműködő partnerszervezeteket.

2015-05-14 Tovább »

 

Megmenekült Gemenc leghosszabb mellékága

A március 30-án lezárt műszaki átadással hivatalosan is befejeződött a Rezéti-Duna megmentését célzó beruházás kivitelezési szakasza, melynek során a Gemenc egyik legszebb mellékágából csaknem 200.000 m3 üledéket távolítottak el.

2015-04-07 Tovább »

Elindult az Élő Duna Turné

Ma van a Víz Világnapja. A jeles alkalomból a WWF az ivóvíz-bázisok fontosságára hívja fel a figyelmet, melyeknek egyik legfontosabb táplálója hazánkban a Duna. Egy új online játék indult ezen a napon, amellyel az érdeklődők saját folyószakaszuk helyreállításával tanulhatnak az egészséges élővilágról és az élővizek problémáiról.

2015-03-21 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17