WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Élő folyók - Archívum

Hódcsaládot költöztetnek Komáromban

Hódok befogására készülnek Komáromban a város belterületén lévő Rüdiger-tóban. A hódcsalád több mint másfél éve él a tó kis szigetén, ahol a nyomok szerint otthonosan berendezkedtek. Valószínűleg a 2013-as dunai árvízkor települtek át ide egy csatorna mentén.

2015-03-09 Tovább »

Mérföldkő a vizeinknek

Az egészséges vizesélőhelyek nemcsak a változatos és gazdag élővilág szempontjából, de az ember számára kulcsfontosságú ivóvíz miatt is nélkülözhetetlenek. A WWF regionális kezdeményezésben 2025-ig 2 millió hektár vizesélőhely állapotának javítását tűzte ki célul, összesen hat ország területén, a Dunán és mellékfolyóin.

2015-02-02 Tovább »

 

Kotróhajókkal a fekete gólyákért

Mintegy 5 éves munka eredményeképpen elkészült természetfilmünk a „Kotróhajókkal a fekete gólyákért” címmel, amely a WWF Magyarország 2013 végén zárult, Szabadság-sziget és mellékág helyreállítási projektjét bemutató, ismeretterjesztő film. A televíziós premierre a Duna Televízió műsorán 2015. január 18-án, vasárnap került sor.

2015-01-16 Tovább »

Négylábú specialista a Turjánvidéken

Turjánvidék LIFE+ pályázatunkkal kapcsolatosan sok (kétlábú) szaktekintély megfordult már területünkön. Első négylábú képviselőjük azonban a múlt év végén látogatott először hozzánk.

2015-01-13 Tovább »

 

Éhező jegesmedvék kölykei veszélyben

Egy új jelentés szerint az éghajlatváltozás hatásai drámai méreteket öltenek a Jeges-tengeri ökoszisztémái számára. Eszerint a jegesmedvék drasztikus populáció csökkenése jó eséllyel a kihalás szélére sodorja őket a század végére. A változatlan folyamatokat előrevetítő jelenlegi klímapolitikai körkép azt sugallja, hogy a jegesmedvéket az éhhalál és az utódlás ellehetetlenülése fenyegeti Kanada sarkvidéki szigetcsoportjain.

2014-11-28 Tovább »

Ünnep a Mara folyóért

Narok városában, Kenyában tegnap ünnepelték a várva várt Mara Napot, amelyet minden évben szeptember 15-én tartanak. Az esemény célja, hogy elismerjék a Mara-folyó jelentőségét, amely a kenyai Masai Mara és a tanzániai Serengeti Nemzeti parkok éltető forrása.

2014-09-16 Tovább »

 

Ipoly tisztításon jártunk

A Magosfa Alapítvány idén nyáron hetedik alkalommal hirdette meg Ipoly tisztítási akcióját. A folyó árterében évről évre kevesebb a hulladék, de azért ebben az évben is nagyon sok, 70 zsák szemetet kellett összegyűjteni. A Perőcsény és Szob közötti szakaszon három napig tartott az akció, amelyen idén a WWF is képviseltette magát.

2014-08-21 Tovább »

WWF kampány a bolgár folyókért

A WWF Bulgária kampányt indít, hogy felhívja a figyelmet a bolgár folyók legégetőbb problémáira és egyben új megoldásokat javasoljon. Erre azért van szükség, mert már csak néhány szabályozatlan folyó maradt Bulgáriában, és nagyon kevés a természetes állapotú folyószakasz.

2014-08-21 Tovább »

 

Európa Amazonasának Napja

A WWF és partner civil szervezetei változatos eseményekkel ünnepelték „Európa Amazonasának Napját” július 13-án a Duna, a Dráva és a Mura mellett. A Nagy Ugrás programhoz csatlakozva százak ugrottak egyszerre a folyókba, valamint vízitúrák és kulturális események kísérték az emléknapot, melynek során Ausztriában, Szlovéniában, Horvátországban, Magyarországon és Szerbiában voltak rendezvények.

2014-07-14 Tovább »

Hétéves program a Duna élővilágáért

A WWF és a Coca-Cola Vállalat új, hét évig tartó, úttörő együttműködésbe kezdenek a Duna és ártere élővilágának helyreállításáért. A nagyszabású program célja, hogy 2020-ra 12 millió m³ édesvíz kerüljön jobb ökológiai állapotba a Duna vízgyűjtőjén. A Coca-Cola Alapítvány 4,4 millió dollár támogatást nyújt a programhoz.

2014-07-01 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17