WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Élő folyók - Archívum

Mura–Dráva–Duna Bioszféra-rezervátum

A WWF idén országosra terjesztette ki az európai folyókat ünneplő Nagy Ugrás (BIG JUMP) kezdeményezését. Régiónkban a Nagy Ugrás a Mura–Dráva–Duna Bioszféra-rezervátum napja is, hiszen három éve, ezen a napon hivatalosan is létrejött a Mura–Dráva–Duna Határokon Átnyúló UNESCO Bioszféra-rezervátum Horvátországban és Magyarországon.

2015-06-22 Tovább »

Ugorjunk együtt az élő folyókért!

Immár egy évtizedes hagyomány egy nagy, közös csobbanással ünnepelni az európai folyókat és vizesélőhelyeket. Idén a WWF Magyarország szervezésében Magyarország ismét csatlakozik a kihíváshoz, és az ország településeit ugrásra szólítja július 12-én, délután 3 órakor!

2015-06-11 Tovább »

 

Elindult az Ó-Dráva LIFE projekthonlap

A Dráva hazánk legkevésbé szabályozott folyója. A horvát-magyar határon húzódó folyó hosszú évtizedek óta őrzi érintetlenségét, a hozzá kapcsolódó holtágak és mellékágak egyaránt páratlan szépségű vizesélőhelyek. Az Ó-Dráva projekt új honlapja részletesen bemutatja céljainkat, és az együttműködő partnerszervezeteket.

2015-05-14 Tovább »

Megmenekült Gemenc leghosszabb mellékága

A március 30-án lezárt műszaki átadással hivatalosan is befejeződött a Rezéti-Duna megmentését célzó beruházás kivitelezési szakasza, melynek során a Gemenc egyik legszebb mellékágából csaknem 200.000 m3 üledéket távolítottak el.

2015-04-07 Tovább »

 

Elindult az Élő Duna Turné

Ma van a Víz Világnapja. A jeles alkalomból a WWF az ivóvíz-bázisok fontosságára hívja fel a figyelmet, melyeknek egyik legfontosabb táplálója hazánkban a Duna. Egy új online játék indult ezen a napon, amellyel az érdeklődők saját folyószakaszuk helyreállításával tanulhatnak az egészséges élővilágról és az élővizek problémáiról.

2015-03-21 Tovább »

Hódcsaládot költöztetnek Komáromban

Hódok befogására készülnek Komáromban a város belterületén lévő Rüdiger-tóban. A hódcsalád több mint másfél éve él a tó kis szigetén, ahol a nyomok szerint otthonosan berendezkedtek. Valószínűleg a 2013-as dunai árvízkor települtek át ide egy csatorna mentén.

2015-03-09 Tovább »

 

Mérföldkő a vizeinknek

Az egészséges vizesélőhelyek nemcsak a változatos és gazdag élővilág szempontjából, de az ember számára kulcsfontosságú ivóvíz miatt is nélkülözhetetlenek. A WWF regionális kezdeményezésben 2025-ig 2 millió hektár vizesélőhely állapotának javítását tűzte ki célul, összesen hat ország területén, a Dunán és mellékfolyóin.

2015-02-02 Tovább »

Kotróhajókkal a fekete gólyákért

Mintegy 5 éves munka eredményeképpen elkészült természetfilmünk a „Kotróhajókkal a fekete gólyákért” címmel, amely a WWF Magyarország 2013 végén zárult, Szabadság-sziget és mellékág helyreállítási projektjét bemutató, ismeretterjesztő film. A televíziós premierre a Duna Televízió műsorán 2015. január 18-án, vasárnap került sor.

2015-01-16 Tovább »

 

Négylábú specialista a Turjánvidéken

Turjánvidék LIFE+ pályázatunkkal kapcsolatosan sok (kétlábú) szaktekintély megfordult már területünkön. Első négylábú képviselőjük azonban a múlt év végén látogatott először hozzánk.

2015-01-13 Tovább »

Éhező jegesmedvék kölykei veszélyben

Egy új jelentés szerint az éghajlatváltozás hatásai drámai méreteket öltenek a Jeges-tengeri ökoszisztémái számára. Eszerint a jegesmedvék drasztikus populáció csökkenése jó eséllyel a kihalás szélére sodorja őket a század végére. A változatlan folyamatokat előrevetítő jelenlegi klímapolitikai körkép azt sugallja, hogy a jegesmedvéket az éhhalál és az utódlás ellehetetlenülése fenyegeti Kanada sarkvidéki szigetcsoportjain.

2014-11-28 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18