WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Élő folyók - Archívum

Ipoly tisztításon jártunk

A Magosfa Alapítvány idén nyáron hetedik alkalommal hirdette meg Ipoly tisztítási akcióját. A folyó árterében évről évre kevesebb a hulladék, de azért ebben az évben is nagyon sok, 70 zsák szemetet kellett összegyűjteni. A Perőcsény és Szob közötti szakaszon három napig tartott az akció, amelyen idén a WWF is képviseltette magát.

2014-08-21 Tovább »

WWF kampány a bolgár folyókért

A WWF Bulgária kampányt indít, hogy felhívja a figyelmet a bolgár folyók legégetőbb problémáira és egyben új megoldásokat javasoljon. Erre azért van szükség, mert már csak néhány szabályozatlan folyó maradt Bulgáriában, és nagyon kevés a természetes állapotú folyószakasz.

2014-08-21 Tovább »

 

Európa Amazonasának Napja

A WWF és partner civil szervezetei változatos eseményekkel ünnepelték „Európa Amazonasának Napját” július 13-án a Duna, a Dráva és a Mura mellett. A Nagy Ugrás programhoz csatlakozva százak ugrottak egyszerre a folyókba, valamint vízitúrák és kulturális események kísérték az emléknapot, melynek során Ausztriában, Szlovéniában, Horvátországban, Magyarországon és Szerbiában voltak rendezvények.

2014-07-14 Tovább »

Hétéves program a Duna élővilágáért

A WWF és a Coca-Cola Vállalat új, hét évig tartó, úttörő együttműködésbe kezdenek a Duna és ártere élővilágának helyreállításáért. A nagyszabású program célja, hogy 2020-ra 12 millió m³ édesvíz kerüljön jobb ökológiai állapotba a Duna vízgyűjtőjén. A Coca-Cola Alapítvány 4,4 millió dollár támogatást nyújt a programhoz.

2014-07-01 Tovább »

 

Fülöp-szigetek és Pápua Új-Guinea halai

Az Eu figyelmeztette a Fülöp-szigeteket és Pápua Új-Guineát az illegális halászat miatt, a WWF azonban ennél határozottabb lépéseket várna.

2014-06-25 Tovább »

Kisorsoltuk a Vén-Duna kenutúra nyerteseit

Lezárult a Vadregényes vízi kaland játékunk és kisorsoltuk a szerencsés nyerteseket. A kvízre több mint 500 megfejtés érkezett, és ezek közül 368 volt a helyes válasz.

2014-06-23 Tovább »

 

Megmenekül a Virunga Nemzeti Park

A SOCO brit olajvállalat június 11-én bejelentette, hogy befejezi a Virunga Nemzeti Park területén végzett tevékenységét és vállalja, hogy az összes UNESCO Világörökség részeként jegyzett területet tiszteletben tartja a jövőben!

2014-06-11 Tovább »

Őzgida a fűben?

Terepi munkanapunkon nemcsak felmértük négy védett növényfaj állományát a táborfalvi lőtéren, de rákosi viperával, és elárvultnak tűnő őzikével is találkoztunk.

2014-05-29 Tovább »

 

Felülvizsgálat vizeink állapotáról


Folyóvizeink és vizesélőhelyeink állapotát jelentősen befolyásolja, hogy milyen emberi beavatkozások történtek velük a múltban és milyeneket tervez a mai társadalom. A vízgazdálkodás minden országban különböző irányokat követ, de ezekhez iránymutatást és egységes keretet adnak az Európai Unió ide vonatkozó irányelvei útmutatásai. Ezek közül a Víz Keretirányelv (VKI) és az Árvíz Irányelv (ÁI) a két legfontosabb.

2014-05-21 Tovább »

Zöld állásfoglalás vizeink védelmében

Országos Találkozón vettek részt a zöld civil szervezetek 2014. április utolsó hetében, Komáromban. A környezet- és természetvédelem terén aktív civilek a 24. Zöld OT-n tematikus szekcióüléseken tárgyalták meg a leginkább aktuális problémákat, és javaslatokat tartalmazó állásfoglalásokat fogalmaztak meg. 

2014-04-30 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18