WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Élő folyók - Archívum

Fülöp-szigetek és Pápua Új-Guinea halai

Az Eu figyelmeztette a Fülöp-szigeteket és Pápua Új-Guineát az illegális halászat miatt, a WWF azonban ennél határozottabb lépéseket várna.

2014-06-25 Tovább »

Kisorsoltuk a Vén-Duna kenutúra nyerteseit

Lezárult a Vadregényes vízi kaland játékunk és kisorsoltuk a szerencsés nyerteseket. A kvízre több mint 500 megfejtés érkezett, és ezek közül 368 volt a helyes válasz.

2014-06-23 Tovább »

 

Megmenekül a Virunga Nemzeti Park

A SOCO brit olajvállalat június 11-én bejelentette, hogy befejezi a Virunga Nemzeti Park területén végzett tevékenységét és vállalja, hogy az összes UNESCO Világörökség részeként jegyzett területet tiszteletben tartja a jövőben!

2014-06-11 Tovább »

Őzgida a fűben?

Terepi munkanapunkon nemcsak felmértük négy védett növényfaj állományát a táborfalvi lőtéren, de rákosi viperával, és elárvultnak tűnő őzikével is találkoztunk.

2014-05-29 Tovább »

 

Felülvizsgálat vizeink állapotáról


Folyóvizeink és vizesélőhelyeink állapotát jelentősen befolyásolja, hogy milyen emberi beavatkozások történtek velük a múltban és milyeneket tervez a mai társadalom. A vízgazdálkodás minden országban különböző irányokat követ, de ezekhez iránymutatást és egységes keretet adnak az Európai Unió ide vonatkozó irányelvei útmutatásai. Ezek közül a Víz Keretirányelv (VKI) és az Árvíz Irányelv (ÁI) a két legfontosabb.

2014-05-21 Tovább »

Zöld állásfoglalás vizeink védelmében

Országos Találkozón vettek részt a zöld civil szervezetek 2014. április utolsó hetében, Komáromban. A környezet- és természetvédelem terén aktív civilek a 24. Zöld OT-n tematikus szekcióüléseken tárgyalták meg a leginkább aktuális problémákat, és javaslatokat tartalmazó állásfoglalásokat fogalmaztak meg. 

2014-04-30 Tovább »

 

Megmenekül a horvát természetvédelmi paradicsom

Sikeresen harcoltak a természetvédők – leállították a dunai fejlesztéseket.
Leállította a horvát környezetvédelmi miniszter a dunai térségbe tervezett legnagyobb vízügyi fejlesztést a természetvédők kitartó nemzetközi tiltakozása miatt. 53 kilométer hosszan akarták a folyót megregulázni a horvát-szerb határszakaszon. 

2014-04-22 Tovább »

Delfin végveszélyben a Mekong folyón

A kúposfejű delfinek végső eltűnését eredményezheti Laosz kormányának döntése a Sahong-gát építési munkálatainak megkezdéséről a Mekong folyón. Az új vízerőművet alig néhány kilométerre kívánják megépíteni a kihalás szélén álló delfinfaj egyik utolsó, kulcsfontosságú élőhelyétől. A környezetvédők és a Laosszal szomszédos országok erősen ellenzik a beavatkozást, mert az a delfinek kihalásán kívül a millióknak táplálékot nyújtó és sokaknak munkát adó folyami halászatot is veszélybe sodorja. 

2014-03-06 Tovább »

 

Madárparadicsom

Összesen közel 3000 km-en zajlottak megfigyelések a Duna, a Dráva és Mura folyók mentén civil szervezetek önkénteseinek bevonásával és madarászok részvételével január közepén. A megfigyelők a hagyományosan tél közepén tartott nemzetközi vízimadár-számlálás keretében, valamint az első, egész Dunára kiterjedő, téli rétisas szinkronszámlálás során vették számba az egyedeket. Az összeírás jelentős eredménnyel zárult: a szakemberek 100.000 vízimadarat számoltak össze a leendő, öt országon átívelő Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátum által felölelt területeken. 

2014-02-05 Tovább »

A Duna halálos ítélete

Halálos ítélet fenyegeti a Duna menti, értékes élőhelyeket, ha a Paksi Atomerőmű bővítése miatt valóban vízerőmű épül a Duna hazai, alsó szakaszán. A felduzzasztott Duna ugyanis nem lenne képes megőrizni a folyó övezte vizesélőhelyek változatosságát, így többszáz faj ártéri jelenléte kerülhet veszélybe. Egy újabb, ember okozta káros beavatkozás miatt tűnhet el a Bősi erőműtől a Vaskapuig tartó szabályozatlan, természetes folyószakasz, mely éppen Gemenctől a Kopácsi-rétig őrzi legjelentősebb értékeit.

2014-01-30 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17