WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Élő folyók - Archívum

Európa Amazonasa a mi kezünkben

Magyarország és Horvátország legnagyobb közös természetvédelmi területét ünnepelték vasárnap a Dráva és a Mura torkolatánál elkötelezett természetvédő civil szervezetek. A Dráva Nap megrendezését idén a horvát EU csatlakozás tette színesebbé, amelynek alkalmából a természetvédők memorandumot adtak át a természetvédelemért felelős horvát miniszter helyettesnek. A rendezvényen Magyarországot Dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár képviselte.

2013-07-23 Tovább »

Remény a folyóknak

Vízerőmű fejlesztések által érinthetetlen, exkluzív zónák kijelölése előtt állnak a Duna vízgyűjtő országai. A Nemzetközi Duna Védelmi Bizottság ülésén tegnap olyan javaslatot fogadtak el, mely szerint valamennyi Duna menti országban ki kell jelölni azokat a folyószakaszokat, ahol a jövőben semmilyen körülmények között nem jöhet szóba vízerőmű felépítése.

2013-06-20 Tovább »

 

Illegális kaviár-kereskedelem

A WWF és a TRAFFIC azonnali beavatkozást sürget, ugyanis Európa utolsó, a Duna bulgáriai és romániai vízgyűjtő területein fennmaradt tokhal populációi a kihalás szélére kerülhetnek. A halak túlélésére a legközvetlenebb veszélyt az illegális halászat és a kaviár-kereskedelem jelenti. A folyamat visszafordítása érdekében Romániának, Bulgáriának és az Európai Uniónak közösen kell fellépnie az orvhalászok és az illegális tevékenységek más szereplői ellen.

2013-06-19 Tovább »

Egy nap az Óceánokért

Bolygónk 70%-át a világtenger borítja, amely számtalan faj otthona, és a földi élet forrása. Víz nélkül egyetlen élőlény sem lenne képes fennmaradni, mégis jelentőségét gyakran hajlamosak vagyunk elfelejteni. 1992 óta azonban június 8-át ennek a csodálatos vízi otthonnak szenteljük, hiszen a riói ENSZ konferencián ezt a napot az Óceánok Világnapjának nyilvánították. A tengerek és óceánok élővilágának megóvásához Te is hozzájárulhatsz azzal, ha a WWF Tengervédelmi Programját támogatod.

2013-06-06 Tovább »

 

Megvan a győztes!

Kiderült, hogy a Szabadság-sziget legmenőbb állata az európai vidra: a szőrmók úszóbajnok 63%-kal nyerte a WWF Magyarország által kiírt Év Állata versenyt. A faj esélyeit Weisz Fanni növelte, aki jelképesen örökbe fogadta Totót, a petesmalmi mentett vidrát. A szavazást a természetvédelmi civil szervezet és a Szabadság-sziget élőhely-helyreállítását támogató Coca-Cola Magyarország május 22-én zárták. A Biodiverzitás Nemzetközi Napján ezzel hívják fel a figyelmet a természetben előforduló fajok védelmére és az ökológiai egyensúly megóvásának fontosságára. 

2013-05-22 Tovább »

Az iszapkotrás technikai részletei

Befejeződött az iszapkotrás a Szabadság-szigeten. A hatalmas munkafolyamat számszerűsített részleteit elolvashatod az alábbi cikkben.

2013-04-22 Tovább »

 

Egy nap az édesvizekért

A víz a földi élet forrása, amely nélkül egyetlen élőlény sem lenne képes létezni. Március 22-én a Víz Világnapját ünnepeljük, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az édesvizek jó állapotának fontosságára. A WWF Magyarország legnagyobb terepi projektje, a Szabadság-sziget élőhely-rehabilitációja során egy kiemelten fontos vizesélőhelyet ment meg, és ad vissza az élővilágnak.

2013-03-22 Tovább »

Döntő szavazás előtt állnak Európa tengerei

Európa tengeri halállománya jelenleg 75%-ban túlhalászott, ugyanakkor a halászati ágazatban lévő munkahelyek közel egyharmada megszűnt az elmúlt évtizedben. Ezek a mutatók jellemzik az Európai Unió elmúlt harminc évének sikertelen halászati politikáját, melynek reformját az Európai Parlament Halászati Bizottsága előterjesztette a továbblépésre. Most a parlamenti képviselőkön a sor, hogy az óceánok megmentésére szavazzanak.

2013-02-05 Tovább »

 

Folyószennyezés Finnországban

Tovább terjed a Finnország középső részén megsérült nikkelbányából származó szennyezés. A tározóból kiömlött zaggyal mérgezett víz elérte az orosz határt, és várhatóan a Balti-tengerbe fog jutni.  Oroszország szakértőket küldött a térségbe a szennyezés megfigyelésére. Az eset kiváltó oka nagyon hasonlít a 2010 őszén, Ajka mellett bekövetkezett vörösiszap katasztrófához, mely után még mindig nem változtak a szennyező ipari anyagokat gyűjtő zagytározók kezelésének nemzetközi előírásai.

2012-12-06 Tovább »

Mérlegen a Duna Régió Stratégia

Két éves évfordulójához közeledik a Duna Régió Stratégia. Ennek alkalmából november végén tartják a németországi Regensburgban azt a konferenciát, ahol a folyamat értékelésére is sor kerül. A stratégia céljait az első kihirdetést követően időközben frissítették és pontosították, de még most is tartalmaz nehezen összehangolható célokat.

2012-11-29 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18