WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Élő folyók - Archívum

Vállalati felelősség a vízhasználatban

Mértékadó becslések szerint 2030-ra az emberiség vízigénye 40%-kal fogja meghaladni a rendelkezésre álló mennyiséget. A jövőben a vízért folyó versenyfutás válhat a gazdaság számára a szűk keresztmetszetté. Mindezt annak ismeretében kell kezelni, hogy már ma is több mint 900 millió ember számára nincs elérhető egészséges ivóvíz, és 2,7 milliárd azoknak a száma, akiknek nélkülözni kell az alapvető vízhez köthető közműveket. A WWF Magyarország Felelős Vállalati Vízhasználatról szóló konferenciáján tegnap a hazai vállalatvezetők figyelmét hívta fel a vízhasználatból származó kockázatokra.

2012-11-23 Tovább »

Elúsztak a 2015-ös célok

A vízfolyások és tavak medrének szabályozottsága és a vízszennyezések alapvetően határozzák meg vizeink ökológiai állapotát. Ennek a két tényezőnek mind a mai napig káros hatása van vizeink állapotára, és ezzel alapvető akadályt gördítenek a 2015-re kitűzött cél, a vizek jó állapotának elérése elé. Magyarországon emellett vészesen alacsonyak a költségvetési források ahhoz, hogy ezt a célt elérjük, holott földrajzi helyzetünk és adottságaink azt indokolnák, hogy ez a téma ne szoruljon háttérbe.

2012-11-21 Tovább »

 

Tíz napja szivárog az olaj a Dunába

Súlyos környezeti katasztrófával fenyegeti a Dunát egy megsérült hajó miatt a folyó bulgáriai szakaszán. A becslések szerint már mintegy 20 tonna olaj szivárgott a folyóba, de csak tíz nap után derült ki a szennyezés ténye.

2012-11-21 Tovább »

Ragadozó madarak a Földgömbben

A levegő csodálatos uraival, a ragadozó madarakkal ismertet meg minket a Földgömb Magazin novemberi száma. Ezek a lenyűgöző teremtmények arra lettek megalkotva, hogy röptükben ejtsék el zsákmányukat, amelyeknek esélyük sincs velük szemben. A magazin hasábjain mindent megtudhatunk életmódjukról, szokásaikról és bepillanthatunk különleges világukba.

2012-11-15 Tovább »

 

Szimpózium a felelős vízhasználatért

November 21-én Üzleti Klub találkozóval egybekötött szimpóziumot tart a WWF Magyarország, melynek középpontjában a vállalatok felelős vízhasználata áll. Az eseményen nemzetközi és hazai szakemberektől tudhatjuk meg, hogyan kovácsolhatunk vállalatunk számára a vízzel kapcsolatos kockázatokból lehetőségeket!

2012-11-07 Tovább »

Veszély a horvát Duna-szakaszon

Horvátország Európai Uniós csatlakozását megelőzően az Európai Bizottság a környezetvédelmi jogalkalmazás gyakorlatát vizsgálta déli szomszédunknál. A vizsgálat elsősorban azt kritizálta, hogy az eljárások kapcsán benyújtott tanulmányok nem felelnek meg az Európai Unióban szokásos gyakorlatnak. A zöld civil szervezetek ezért a horvát környezetvédelemért felelős minisztert a folyószabályozási projektek megállítására sürgetik.

2012-10-19 Tovább »

 

Szabad út a mellékágban

Ivóvízvezetéket rejt az a kőgát, ami a nyolcvanas évek óta elzárja a víz útját a Duna mohácsi mellékágában, a Szabadság-szigetnél. A kőgát megállítja a folyó vizét, az lerakja hordalékát, ezzel negatív hatást gyakorol a folyómeder természetes szűrőképességére. A Szabadság-sziget és az őt körülvevő mellékág egykor egy szociális, gazdasági és természetvédelmi szempontból is értékes Duna-szakasz volt, de mostanra elindult a pusztulás útján. A WWF Magyarország és partnerei, többek között Mohács Önkormányzata és a Coca-Cola Magyarország azonban időben közbeléptek: folyik a rehabilitáció, és innovatív technikákkal élesztik újjá a Duna kincsét.

2012-10-15 Tovább »

Iszapkotrás a fekete gólyáért!

Egyik legizgalmasabb szakaszához érkezett, egyben nagy beruházású terepi munkálatoknak ad helyszínt a WWF Magyarország legnagyobb hazai természetvédelmi projektje, a Mohács melletti Szabadság sziget élőhely-rehabilitációja. Nyár közepén elkezdődött a mellékágban az iszapkotrás, ami a sziget újjáélesztésének talán legfontosabb, leglátványosabb állomása. A WWF Magyarország és stratégiai partnerei munkájának köszönhetően számtalan őshonos hal- és madárfaj veheti majd újra birtokba a területet, míg hazánk egyik legfontosabb ivóvíz-bázisa is tisztul! A projekt  a civil, állami és vállalati szféra egyedülálló összefogásának eredménye, főtámogatója az Európai Unió és a Coca-Cola Magyarország.

2012-09-19 Tovább »

 

Megtévesztő címkék között

 


A tengeri halászat gyakorlatát vizsgáló független elemzés* szerint az ökocímkékkel ellátott, magukat fenntarthatónak hirdető élelmiszer-minősítő rendszerek közül mindössze egy felel meg a nemzetközi kritériumoknak. A Hong Kongban szeptember 6-án kezdődött halászati konferencián a túlhalászat drámai mértékére és a tengeri ökoszisztémák veszélyes mértéket öltő leépülésére figyelmeztettek a természetvédő szervezetek. 


A tengeri halászat gyakorlatát vizsgáló független elemzés* szerint az ökocímkékkel ellátott, magukat fenntarthatónak hirdető élelmiszer-minősítő rendszerek közül mindössze egy felel meg a nemzetközi kritériumoknak. A Hong Kongban szeptember 6-án kezdődött halászati konferencián a túlhalászat drámai mértékére és a tengeri ökoszisztémák veszélyes mértéket öltő leépülésére figyelmeztettek a természetvédő szervezetek.  

2012-09-10 Tovább »

Védelmet kapnak az óceánok

Az óceánok szennyeződéstől, túlhalászattól és vízszintemelkedéstől való védelmére irányuló új kezdeményezést ismertetett a napokban Dél-Koreában Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár. A mozgalmat egy eddig példa nélküli összefogás hívta életre melynek célja az óceánok élővilágának megmentése. 

2012-08-15 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18