WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Élő folyók - Archívum

Szimpózium a felelős vízhasználatért

November 21-én Üzleti Klub találkozóval egybekötött szimpóziumot tart a WWF Magyarország, melynek középpontjában a vállalatok felelős vízhasználata áll. Az eseményen nemzetközi és hazai szakemberektől tudhatjuk meg, hogyan kovácsolhatunk vállalatunk számára a vízzel kapcsolatos kockázatokból lehetőségeket!

2012-11-07 Tovább »

Veszély a horvát Duna-szakaszon

Horvátország Európai Uniós csatlakozását megelőzően az Európai Bizottság a környezetvédelmi jogalkalmazás gyakorlatát vizsgálta déli szomszédunknál. A vizsgálat elsősorban azt kritizálta, hogy az eljárások kapcsán benyújtott tanulmányok nem felelnek meg az Európai Unióban szokásos gyakorlatnak. A zöld civil szervezetek ezért a horvát környezetvédelemért felelős minisztert a folyószabályozási projektek megállítására sürgetik.

2012-10-19 Tovább »

 

Szabad út a mellékágban

Ivóvízvezetéket rejt az a kőgát, ami a nyolcvanas évek óta elzárja a víz útját a Duna mohácsi mellékágában, a Szabadság-szigetnél. A kőgát megállítja a folyó vizét, az lerakja hordalékát, ezzel negatív hatást gyakorol a folyómeder természetes szűrőképességére. A Szabadság-sziget és az őt körülvevő mellékág egykor egy szociális, gazdasági és természetvédelmi szempontból is értékes Duna-szakasz volt, de mostanra elindult a pusztulás útján. A WWF Magyarország és partnerei, többek között Mohács Önkormányzata és a Coca-Cola Magyarország azonban időben közbeléptek: folyik a rehabilitáció, és innovatív technikákkal élesztik újjá a Duna kincsét.

2012-10-15 Tovább »

Iszapkotrás a fekete gólyáért!

Egyik legizgalmasabb szakaszához érkezett, egyben nagy beruházású terepi munkálatoknak ad helyszínt a WWF Magyarország legnagyobb hazai természetvédelmi projektje, a Mohács melletti Szabadság sziget élőhely-rehabilitációja. Nyár közepén elkezdődött a mellékágban az iszapkotrás, ami a sziget újjáélesztésének talán legfontosabb, leglátványosabb állomása. A WWF Magyarország és stratégiai partnerei munkájának köszönhetően számtalan őshonos hal- és madárfaj veheti majd újra birtokba a területet, míg hazánk egyik legfontosabb ivóvíz-bázisa is tisztul! A projekt  a civil, állami és vállalati szféra egyedülálló összefogásának eredménye, főtámogatója az Európai Unió és a Coca-Cola Magyarország.

2012-09-19 Tovább »

 

Megtévesztő címkék között

 


A tengeri halászat gyakorlatát vizsgáló független elemzés* szerint az ökocímkékkel ellátott, magukat fenntarthatónak hirdető élelmiszer-minősítő rendszerek közül mindössze egy felel meg a nemzetközi kritériumoknak. A Hong Kongban szeptember 6-án kezdődött halászati konferencián a túlhalászat drámai mértékére és a tengeri ökoszisztémák veszélyes mértéket öltő leépülésére figyelmeztettek a természetvédő szervezetek. 


A tengeri halászat gyakorlatát vizsgáló független elemzés* szerint az ökocímkékkel ellátott, magukat fenntarthatónak hirdető élelmiszer-minősítő rendszerek közül mindössze egy felel meg a nemzetközi kritériumoknak. A Hong Kongban szeptember 6-án kezdődött halászati konferencián a túlhalászat drámai mértékére és a tengeri ökoszisztémák veszélyes mértéket öltő leépülésére figyelmeztettek a természetvédő szervezetek.  

2012-09-10 Tovább »

Védelmet kapnak az óceánok

Az óceánok szennyeződéstől, túlhalászattól és vízszintemelkedéstől való védelmére irányuló új kezdeményezést ismertetett a napokban Dél-Koreában Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár. A mozgalmat egy eddig példa nélküli összefogás hívta életre melynek célja az óceánok élővilágának megmentése. 

2012-08-15 Tovább »

 

Újjáéled a dunai ékkő

 


A WWF Magyarország legnagyobb terepi projektje, a Mohács melletti Szabadság-sziget előhely-rehabilitációja a napokban első nagy fázisához, a meder megtisztitáshoz ért, mely egyben a sziget helyreállításának egyik alappillére is.


A WWF Magyarország legnagyobb terepi projektje, a Mohács melletti Szabadság-sziget élőhely-rehabilitációja a napokban első nagy fázisához, a meder megtisztításhoz ért, mely egyben a sziget helyreállításának egyik alappillére is. 

2012-07-31 Tovább »

Védelmet kap a vízi éden!

Tegnap elfogadták a Dráva horvát és magyar oldalának bioszféra rezervátummá jelölését az UNESCO e héten zajló konferenciáján. A párizsi esemény fontos mérföldkő azon az úton, amely a Dráva, a Duna és a Mura mentén öt ország területére kiterjedő védett terület megalapításához vezet. Ez azért is nagy eredmény, mert hazánk területén 1980 óta nem alapítottak bioszféra rezervátumot.

2012-07-12 Tovább »

 

Júliusban az élővizek védelme a tét!

Minden év júliusában Európa-szerte ünneplik az élővizeket azzal, hogy pontosan egy időben megmártóznak egy közeli folyóban vagy tóban. Az itthon a WWF által szervezett Nagy Ugrás vasárnap délután a tiszatarjáni Holt-Tiszánál sokakat vonzott. A csobbanás különlegessége idén, hogy a Ramsari Egyezményről tartott konferencia idejére esik, amelyen az országok illetékes vezetői vitatják meg az élővizek helyzetét.

2012-07-09 Tovább »

Ne tűrd csöndben!

Az amerikai haditengerészet a napokban a Mexikói-öbölben tart hadgyakorlatot. A magas frekvenciájú víz alatti hangokat kibocsátó fegyverek zaja azonban bálnák és delfinek ezreinek életét fenyegeti. Most egy petíció aláírásával segíthetsz a tengerek óriásainak.

2012-07-05 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17