WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Élő folyók - Archívum

Segíts te is megőrizni az Alpok szabad vízfolyását!

Veszélybe került az Alpok egyik utolsó szabad vízfolyása, miután engedély nélkül kezdtek vízerőmű-építésbe az ausztriai Tirolban. A koronavírus által sújtott tartományban – a kijárási korlátozás következtében – a lakosok online eszközökkel adnak hangot tiltakozásuknak és petícióban követelik az építkezés leállítását. Írd alá a petíciót, és állj ki te is a természet megóvása mellett!

2020-04-15 Tovább »

Hogyan őrizzük meg vizünket? A vízháztartás helyrebillentése síkvidéken

Kiszáradó Magyarország címmel készített infografikánkkal azt illusztráltuk, milyen megújuló vízkészletei vannak hazánknak, és felhívtuk a figyelmet arra, hogy jobban kellene gazdálkodni ezzel a természeti értékkel. Az alábbi animációval azt mutatjuk be, hogyan is tegyük mindezt Magyarország síkvidékein. Itt ugyanis a vízmegtartó megoldások helyes alkalmazásával egyszerre kezelhetünk több problémát, ha megtaláljuk hozzá a megfelelő területet. De mik ezek a problémák?

2020-04-09 Tovább »

 

Kiállt az Európai Bizottság vizeink megóvása mellett

Fontos mérföldkőhöz érkeztünk édesvizeink megóvása terén. Az Európai Bizottság értékelése szerint nem szükséges a Víz Keretirányelv felülvizsgálata – éppen ellenkezőleg, meg kell őrizni ezt a rendkívül ambiciózus szabályozást, melynek célja, hogy vizeink jó állapotba kerüljenek.

2019-12-17 Tovább »

Határozott lépésekre van szükség vizeink állapotának javításához

Budapest ad otthont a Víz Világtalálkozónak, amely a világszerte egyre égetőbb fontosságú vízkezelési és vízhasználati problémákat helyezi előtérbe.

2019-10-16 Tovább »

 

Küzdelem a Föld lüktető szíveinek megmentéséért - interjú

Tudtad, hogy Európa folyóinak 60%-a nem egészséges? És azt, hogy a világ folyói és vizesélőhelyei elvesztették a biodiverzitásuk 83%-át a hetvenes évek óta?

2019-09-21 Tovább »

Nagyot ugrott vasárnap Európa!

Július 14-én 15 órakor százezrek fejezték ki, hogy folyóink, tavaink és vizesélőhelyeink jövője számukra is fontos. A WWF Magyarország idén a Velencei-tóba csobbant az EFOTT keretein belül, ahol a fesztiválozókkal együtt szaladtunk a vízbe, de több település már hagyományjelleggel rendezte meg idén is a saját Nagy Ugrását.

2019-07-19 Tovább »

 

WWF Nagy Ugrás

Folyóink és vizesélőhelyeink a Föld minden élőlénye számára nélkülözhetetlenek, mégis komoly veszélyben vannak. Vizeink megőrzéséért a WWF Magyarország idén is közös csobbanásra hív mindenkit:

2019-07-01 Tovább »

Június 29-én a Dunát ünnepeljük

Június 29-én tartjuk a Nemzetközi Duna Napot. Európa egyik legnagyobb folyórendszerére az emberi tevékenység miatt számos veszély leselkedik, az utóbbi időben azonban néhány jó gyakorlatnak köszönhetően pozitív változások várhatók a folyó ökoszisztémáiban.

2019-06-28 Tovább »

 

Történelmi pillanat

Megbontották a franciaországi Sélune folyón található, 36 méter magas Vezins-gátat, ezzel megkezdődött Európa eddigi legnagyobb duzzasztógát-elbontása. 


2019-06-13 Tovább »

Elvesztek a Föld szabályozatlan folyói

A WWF és más szervezetek, intézetek részvételével elkészült az első, egész bolygóra kiterjedő elemzés a szabályozatlan vízfolyásokról.

2019-05-10 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17