WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Élő folyók - Archívum

Zöldút a halaknak Bulgáriában

Új halátjáró építésével ünnepelte a Duna Napot a WWF Bulgáriában. Az átjáró a Duna egy varázslatos mellékfolyóján, a Rusenski Lom Természeti Parkban épült meg abból a célból, hogy biztosítsa a halak vándorlását mind alacsony, mind magas vízállás esetén.


2017-06-29 Tovább »

Mit ad nekünk az Ó-Dráva?

Projektünk fontos eleme, hogy feltérképezzük, kinek miért fontos vagy kedves, esetleg hasznos a barcsi Ó-Dráva holtág.


2017-06-23 Tovább »

 

Idén a Tiszába csobban a Nagy Ugrás!

Több mint egy évtizedes hagyomány egy nagy, közös csobbanással ünnepelni az európai folyókat és vizesélőhelyeket. Idén a WWF szervezésében Magyarország ismét csatlakozik a kihíváshoz, és az ország településeit ugrásra szólítja július 9-én, délután 3 órakor! A WWF Magyarország központi eseménye pedig Tiszalökön lesz, a PET Kupa hajóinak beérkezése után.


2017-06-21 Tovább »

Mérföldkő Európa legnagyobb vizesélőhelyének létrehozásában

A szerbiai Bačko Podunavlje területe hivatalosan megkapta a bioszféra-rezervátum minősítést az UNESCO múlt héten Párizsban hozott döntése alapján. Ez egy újabb fontos alkotóelem a WWF által kezdeményezett, öt országon átnyúló Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátum megalapításához.


2017-06-19 Tovább »

 

PET Kupa és Nagy Ugrás kéz a kézben

Idén a WWF Magyarország csapata is beáll PET kalóznak, a hulladékhajók versenyének végállomásán, Tiszalökön pedig a Nagy Ugrással ér véget a kupa.


2017-06-07 Tovább »

Európa vizesélőhelyeinek nagyja eltűnt

Február másodika a Vizesélőhelyek Világnapja. A WWF adatai szerint az emberi tevékenység miatt Európában a vizesélőhelyek mintegy kétharmada már elpusztult, globálisan pedig 87%-uk eltűnt. Vizesélőhelyeink hiánya nagyban megnöveli a társadalom sérülékenységét a szélsőséges természeti hatásokkal szemben. 


2017-02-02 Tovább »

 

Doñana mégis esélyt kapott a túlélésre

A spanyol kormány nyilvánosságra hozta az UNESCO Világörökségi Bizottságának leadott jelentését, melyben kötelezettséget vállalt a Guadalquivir folyón zajló kavicskitermelés leállítására. A jelek szerint mégis hatásos volt a WWF mozgósító kampánya!


2016-12-05 Tovább »

Doñana elveszett?

December 1-jével jött el az UNESCO által meghatározott határidő, ameddig Spanyolországnak jeleznie kell, hogy mit szándékozik tenni a világörökségi listán szereplő Doñana Nemzeti Park megmentéséért. A kormányzat nem tett semmit.


2016-12-01 Tovább »

 

Zárul a Budapesti Víz Világtalálkozó

Zárul a Budapesti Víz Világtalálkozó. Miközben a globális előrejelzések szerint másfél évtizeden belül 40%-os vízhiánnyal kell szembenéznünk, itthon a vízgazdálkodási rendszer alapvető iránya még mindig a folyóinkon érkező víz minél gyorsabb levezetése és a vízhiányos területeken az öntözésen alapuló gazdálkodás fejlesztése.


2016-11-30 Tovább »

Nem fúrnak Belize-ben!

A WWF hálózatán keresztül ezekben a percekben érkezett meg a híre annak, hogy a két nappal ezelőtt indított petíciós kampánynak köszönhetően Belize kormánya ma bejelentette, hogy egyelőre felgüggeszti a szeizmikus tesztelés előkészítését a tengeri világörökségi helyszín közelében.


2016-10-21 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17