WWF Magyarország

The WWF is run at a local level by the following offices...

 

Élő folyók - Archívum

Megmenekülhet a Belize Korallzátony

A múlt hét végén Belize kormánya végre bejelentette: szigorú jogszabályokat vezet be annak érdekében, hogy tartósan felfüggesszék az olajfúrással kapcsolatos tevékenységeket az UNESCO Világörökség részét képező Belize Korallzátony közelében.


2017-08-24 Tovább »

Programkavalkád a Nagy Ugráson

Az idei Nagy Ugrás alkalmával a kihívásunkon résztvevő települések közül Herend vetette a legnagyobb hullámot.


2017-07-20 Tovább »

 

JOINTISZA: a társadalom véleménye fontos

A JOINTISZA projekt jelenlegi, előkészítő szakaszában Szolnokon tréninget szerveztünk, mely során a partnerek abba nyerhettek betekintést, hogy hogyan vonhatják be a társadalmat a projektbe.


2017-07-18 Tovább »

Szemétszedés után csobbanás Tiszalökön

Két nap hajóépítést, majd öt nap rendületlen evezést és szemétszedést követően a Nagy Ugrással ért véget az idei PET Kupa.


2017-07-10 Tovább »

 

Elrajtolt a Vízipanda!

Elkezdődött a PET Kupa, útra kelt a WWF Vízipanda és legénysége! A szeles időre való tekintettel a tervezettnél egy nappal később szálltak vízre a PET hajók, melyek egészen Tiszalökig csorognak le a folyón, ahova szombaton futnak be, vasárnap pedig a WWF Magyarország szervezésében egy közös csobbanással ünneplik édesvizeinket.


2017-07-04 Tovább »

Zöldút a halaknak Bulgáriában

Új halátjáró építésével ünnepelte a Duna Napot a WWF Bulgáriában. Az átjáró a Duna egy varázslatos mellékfolyóján, a Rusenski Lom Természeti Parkban épült meg abból a célból, hogy biztosítsa a halak vándorlását mind alacsony, mind magas vízállás esetén.


2017-06-29 Tovább »

 

Mit ad nekünk az Ó-Dráva?

Projektünk fontos eleme, hogy feltérképezzük, kinek miért fontos vagy kedves, esetleg hasznos a barcsi Ó-Dráva holtág.


2017-06-23 Tovább »

Idén a Tiszába csobban a Nagy Ugrás!

Több mint egy évtizedes hagyomány egy nagy, közös csobbanással ünnepelni az európai folyókat és vizesélőhelyeket. Idén a WWF szervezésében Magyarország ismét csatlakozik a kihíváshoz, és az ország településeit ugrásra szólítja július 9-én, délután 3 órakor! A WWF Magyarország központi eseménye pedig Tiszalökön lesz, a PET Kupa hajóinak beérkezése után.


2017-06-21 Tovább »

 

Mérföldkő Európa legnagyobb vizesélőhelyének létrehozásában

A szerbiai Bačko Podunavlje területe hivatalosan megkapta a bioszféra-rezervátum minősítést az UNESCO múlt héten Párizsban hozott döntése alapján. Ez egy újabb fontos alkotóelem a WWF által kezdeményezett, öt országon átnyúló Mura-Dráva-Duna Bioszféra Rezervátum megalapításához.


2017-06-19 Tovább »

PET Kupa és Nagy Ugrás kéz a kézben

Idén a WWF Magyarország csapata is beáll PET kalóznak, a hulladékhajók versenyének végállomásán, Tiszalökön pedig a Nagy Ugrással ér véget a kupa.


2017-06-07 Tovább »

 

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18